Використання технології корпоративного впровадження
Мета нашої компанії -  надання якісних послуг по навчанню та консультуванню клієнтів.

Використання технології корпоративного впровадження

13.04.2024

12.04.2024 директор "Проком" Сергій Бутенко прийняв участь у цікавезній дискусії з колегами по Спілці Автоматизаторів Бізнесу на тему побудови Технології корпоративного впровадження BAS ERP/КУП.

Використання технології корпоративного впровадження, дилема дуже проста:


Розглянемо приклад простої технології.

1. Беремо лівою рукою пустий стакан ставимо на стіл, беремо правою рукою пляшку віскі, наливаємо в стакан, ставимо пляшку на стіл.

Тепер змінимо порядок дій.

2. Спочатку беремо правою рукою пляшку, наливаємо віскі на стіл потім ставимо туди пустий стакан. Ставимо пляшку на стіл.

Я звертаю увагу, що в кожному випадку була витрачена однакова кількість ресурсів, часу та енергії, але отримана принципова різна якість результату.

Хто хоче той може сам спробувати

Тобто будь яка технологія визначає дві речі - собівартість і якість кінцевого результату.

Це не так очевидно в консалтингових послугах, але цілком справедливо і для них.

Проект надання консалтингових послуг (а впровадження ERP - це саме комплексна консалтингова послуга) має бути побудований так, щоб на кожному етапі зусилля консультантів не витрачалися марно і кожний крок просував до мети. Іншими словами, щоб віскі не розливався на стіл.


Це звучить банально і, насправді, в цих формулюваннях немає нічого окрім здорового глузду. Але коли Ви підходите до побудови графіка проекту з практичної точки зору, то виникає купа питань, які не мають однозначного рішення, потрібна практика щоб зрозуміти чому слід чинити так, а отак не слід.

Втім будь яка технологія виникає з двох джерел – практичний досвід та здоровий глузд, і технологія корпоративного впровадження не є виключенням.

  • Писати ТЗ чи створювати модель/прототип? 

  •  Чому, як і в який момент навчати клієнтів? 

  •  Яка доля кошторису повинна припадати на зміни типового коду, щоб проект не втратив прогнозованості і керованості?