Мета нашої компанії -  надання якісних послуг по навчанню та консультуванню клієнтів.

Як налаштувати графік роботи співробітників з нормальною тривалістю робочого часу в BAS

В прикладних рішеннях BAS: ERP, ред. 2.5, BAS ERP, ред. 2.1, BAS Комплексне управління підприємством, ред. 2.1, BAS Бухгалтерія КОРП передбачена можливість гнучких налаштувань графіків роботи співробітників, які виконуються в довіднику «Графіки роботи співробітників» («Зарплата» - «Настройки та довідники»).

В даній статті розглянемо налаштування графіку робочого часу у випадку, коли робота в організації ведеться за 5-денним 40-годинним робочим тижнем. Встановлені два сталі вихідні – субота та неділя. Тривалість робочого часу становить по 8,25 годин в понеділок-четвер та 7 годин у п’ятницю. В графіку необхідно врахувати святкові дні, та скорочені передсвяткові дні.

Створюємо новий графік робочого часу в довіднику «Графіки роботи співробітників» («Зарплата» - «Настройки на довідники») за кнопкою «Створити».

Вказуємо найменування графіка ( «5 дн -8,25 -7 год»), реквізит «Рік, за який відображається графік роботи» (2023), натискаємо на посилання «Змінити властивості графіка...» (рис. 1).


Рис 1. – Створення графіка робочого часу

Проведемо подальші налаштування графіка як вказано на рис. 2 та натискаємо кнопку «ОК».


Рис 2. – Налаштування графіка робочого часу

За допомогою кнопки «Графік роботи» можна отримати друковану форму сформованого графіка (рис. 3).


Рис 3. – Друкована форма графіка з нормальною тривалістю робочого часу

Кожен елемент має свій набір властивостей, який визначає спосіб його відображення в формі, а ієрархічна організація – взаємне розташування відповідних елементів.

Для зміни розташування елементів в ієрархії використовуються кнопки «Перемістити вниз» та «Перемістити вверх» або перетягування елементів мишкою. В правій частині вікна налаштовуються властивості елемента.

При встановленні курсору миші на певному елементі або властивості в нижній частині панелі з’являється його опис (рис. 3).


Рис 3. – Опис елемента в вікні «Настройка форми»


Більш детально про технологію роботи з налаштуваннями форм та іншими особливостями роботи в програмах BAS Ви можете ознайомитись на курсах BAS ERP та курси BAS КУП . Для консультації щодо демонстрації, купівлі та впровадження телефонуйте: +38 (067) 30-067-50, +38 (099) 30-099-50.
Язык материала:  ua