Мета нашої компанії -  надання якісних послуг по навчанню та консультуванню клієнтів.

Питання – відповіді з BAS КУП: подаки, валюти, облік

BAS КУП - це ефективний програмний продукт для зростаючого бізнесу – малих і середніх підприємств, управлінські процеси яких необхідно ефективно координувати та узгоджувати дії декількох виконавців.

Питання:

Як сформувати податкову накладну на отриманий аванс?

Відповідь:

Податкові накладні формуються автоматично за першою подією, у тому числі на отриманий аванс. За кнопкою «Сформувати податкові дпкументи» на вкладці Оформлення податкових документів робочого місця Регламентований облік – Вихідні податкові документи.
Якщо аванс отримується за попередньо сформованим Замовленням клієнта – номенклатурний склад в сформованій податковій накладній автоматично заповниться з замовлення. Якщо ні – з визначеного для заповнення в договорі. Якщо немає договору – з визначеного для заповнення в картці організації.

Питання:

Чи можна налаштувати, щоб проводки формувалися відразу при створенні документа?

Відповідь:

Проводки формуються регламентною операцією Відобразити документи в регл обліку. Їх можна сформувати відразу при створенні документа. Але, якщо потрібно, щоб сформовані проводки у документа залишились (не зникали при зміні\перепроведенні), потрібно встановити документу статус Перевірений.
Включити таку можливість можна в розділі НДІ і адміністрування – Настройка розділів – Регламентований облік – Перевірка документів (з забороною редагування)

Питання:

Як ввести залишок по зарплат? Не бачу документа який би формував проводки.

Відповідь:

У бухгалтерському обліку заборгованість, а саме сальдо за рахунком 66, у програмі «BAS Комплексне управління підприємством» реєструється документом «Операція (регламентований облік)» В управлінському балансі, за потреби, залишок за статтею «Оплата праці» реєструється документом «Рух інших активів і пасивів» (розділ «Фінансовий результат і контролінг», група «Управлінський баланс»). Залишки заборгованості перед державою або переплату у фінансовому обліку реєструються також документами «Операція (регламентований облік)» та «Рух інших активів і пасивів» за статтею «Податки».

Питання:

Необхідно придбати валюту (дол), але не за рахунок грн, а за рахунок євро. Міняємо 33675 євро по курсу 1,08 на 36369 дол. Як це відобразити в обліку?

Відповідь:

Методика конвертації валюти, не залежно від того, це придбання чи продаж валюти, оформлюються однаковим чином: - одна валюта списується з розрахункового рахунку документом «Списання безготівкових ГК» з видом операції «Конвертація валюти»; - інша валюта зараховується на розрахунковий рахунок документом «Надходження безготівкових ГК» з видом операції «Конвертація валюти».
Дана методика оформлення застосовується не тільки для придбання іноземної валюти за національну, або навпаки, але й для обміну однієї іноземної валюти на іншу (наприклад, продаж USD, придбання EUR).

Записатись на консультування або замовити демонстрацію ви можете за посиланням Впровадження програм BAS - Вартість, строки та переваги від Проком (csoprocom.com.ua)

Також записатись на курс або отримання консультації по роботі в BAS Малий бізнес можете за телефонами:
+38 (067) 30-067-50

+38 (099) 30-099-50

Язык материала:  ua