Мета нашої компанії -  надання якісних послуг по навчанню та консультуванню клієнтів.

Питання – відповіді: BAS ERP та BAS КУП. Регламентований облік

Сьогодні ми розбираємо питання від наших слухачів по програмі BAS Бухгалтерія/BAS Бухгалтерія КОРП на тему ПДВ.

Питання:

Чи може одна й та ж сама номенклатура на різних складах обліковуватись на різних рахунках?

Відповідь:

Так, у конфігураціях “BAS ERP” та “BAS КУП” одна й таж сама номенклатура на різних складах може обліковуватись на різних рахунках. Для цього у “Настройках рахунків обліку” (Меню Регламентований облік - Відображення документів у регламентованому обліку - гіперпосилання Настроїти рахунки обліку) на вкладці “Власна номенклатура” потрібно по кожному складу зазначити різні варіанти “Групи настройок фін. обліку”, в кожному з яких має бути необхідний набір рахунків обліку номенклатури для конкретного складу.

При цьому в довіднику “Номенклатура” у “Виді номенклатури” на вкладці “Значення по умовчанню” поле “Група настройок фін. обліку” має бути пустим, оскільки в пріоритеті програма використовує групу настройок фін. обліку номенклатури, що зазначена саме у виді номенклатури і настройки по складам, що описані на початку, в такому разі не спрацюють.

Питання:

При введенні залишків запасів відбувається введення на рахунок товарів. А як бути з запасами- сировина, паливо, запчастини?

Відповідь:

Залишки вводяться за умовчанням всі на 281 рахунок (як товари). Поки ви не налаштуєте Групи фінансового обліку (ГФО) для номенклатури. Потім потрібно буде документи перепровести. Якщо це сировина - ви призначите номенклатурі ГФО з рахунком обліку 201, паливу - 203 і т.д.

Питання:

Чи вивантажуються регламентовані звіти у Медок?

Відповідь:

Стандартно більшість звітів вивантажуються у XML-форматі і їх можна завантажувати у MeDoc. Наприклад, об'єднаний звіт (4-ДФ) стандартно вивантажується лише у Фредо-Звіт. Зі звітами, які вивантажуються лише у ФРЕДО-звіт можна ознайомитись у формі "Регламентована звітність вбудована" (меню Регламентований облік - Регламентована звітність вбудована), вони виділені окремим блоком.

Якщо в програмі вже оформлені податкові накладні, порядковий номер можна відкоригувати вручну.

Питання:

Підскажіть, як в ERP відображати на синтетичних рахунках обліку заборгованості (36, 63) в розрізі і договорів і замовлень?

Відповідь:

В BAS ERP, а також в BAS КУП, аналізувати заборгованість з контрагентами в розрізі документів розрахунків (по замовленнях, накладних) можна лише в управлінських звітах. В регламентованому обліку інформація по взаєморозрахунках йде у стислому вигляді (або лише у розрізі контрагента, або у розрізі контрагент + договір). Це зумовлено тим, що розробники дотримувались такого алгоритму: управлінський облік, відповідно і управлінські звіти, використовуються для детального аналізу та управління підприємством, а регламентований облік накладається на всі документи в системі, що відображені в управлінському обліку, лише з метою складання фінансової звітності.

Тому, у звітах по регламентованому обліку вивести додаткову аналітику у вигляді документу розрахунків можна лише через доопрацювання конфігурації програми програмістом.

Пропонуємо всім, для кого актуальні питання коректної роботи, налаштування та грамотного відображення бізнес-процесів в програмних продуктах лінійки  BAS, записатися на курс навчання по необхідному вам прикладному рішенню https://csoprocom.com.ua/study/ або по програмуванню в системі BAS

Вам необхідна допомога з підбором курсу або взагалі потрібно визначитись: яке ПЗ використовувати для автоматизації обліку Вашого бізнесу? Завдяки консультації наших фахівців Ви зможете швидко та безкоштовно вирішити ці питання: (099) 30-099-50, (067) 30-067-50.

Не зволікай та залишай заявку на нашому сайті вже зараз!

Первинна консультація безкоштовна!


Язык материала:  ua