Мета нашої компанії -  надання якісних послуг по навчанню та консультуванню клієнтів.

Користувальницькі поля в СКД у звітах системи BAS

Користувальницькі поля в звітах на СКД можна створювати та редагувати як у «Конфігураторі», так і у режимі користувача (Настройки - Користувальницькі поля).

Фактично вони є спрощеними аналогами обчислюваних полів, але мають обмеження: у виразах для цих полів не можна використовувати інші користувальницькі поля та функції загальних модулів. Однак у них є і свої переваги: при створені користувальницького поля можна використовувати поля-характеристик. Для цього не підходять обчислювані поля, так як, поки запит для формування звіту не виконано, розробник не може використовувати в схемі компоновки поля характеристик.


Користувальницькі поля бувають двох видів: поля виразу і поля вибору. Поля вибору дозволяють при різних умовах (що встановлюються через відбори) виводити певні значення поля.


Поля виразу дозволяють проводити обчислення та формувати значення поля через вирази з використанням синтаксичних конструкцій системи компоновки даних, причому як для детальних записів, так і для підсумкових.


Підкреслимо: після створення користувальницького поля не забувайте додати його в список обраних полів звіту.

Більш детально про налаштування та доробку звітів в прикладних рішеннях BAS за допомогою СКД (системи компонування даних) Ви можете дізнатись на нашому курсі "Розробка звітів на СКД в системі BAS"


Язык материала:  ua