Мета нашої компанії -  надання якісних послуг по навчанню та консультуванню клієнтів.

Як зробити групову зміну реквізитів в BAS?

 

При роботі з інформаційними системами не рідко виникає задача змінити реквізити одразу для значної кількості даних. В продуктах лінійки BAS   - BAS ERP, BAS Комплексне управління підприємством, BAS Управління торгівлею, BAS Роздрібна торгівля, BAS Бухгалтерія, BAS Бухгалтерія КОРП – існує зручний механізм групової зміни реквізитів.

Цей механізм дозволяє проводити групову зміну реквізитів та табличних частин документів і довідників, в тому числі й додаткових реквізитів і відомостей об’єктів.

Реалізується механізм за допомогою двох обробок: «Зміна виділених елементів» та «Групова зміна реквізитів».

Обробка «Зміна виділених елементів»

Ця обробка призначена для одночасної зміни реквізитів елементів довідників та документів одного виду в журналах документів. Для використання обробки необхідно виділити потрібні елементи, а після за кнопкою «Ще» або правою кнопкою мишки вибрати команду «Змінити виділені» (рис. 1).

 

Рис. 1 – Запуск обробки «Зміна виділених елементів»

В колонці обробки «Реквізит» вказуються доступні для зміни поля, при цьому можна одночасно встановити нові значення для кількох реквізитів.

Тобто процес зміни реквізитів за цим методом виглядає наступним чином (рис. 2):

  • обираються необхідні елементи довідника;
  • у відкритій обробці заповнюються певні рядки реквізитів в колонці «Нове значення»;
  • натискається кнопка «Змінити реквізити»

 

Рис. 2 – Зміна реквізитів обробкою «Зміна виділених елементів»

При цьому поле «Нове значення» можна заповнити пошуком зі списку, обравши за допомогою команди «Показати всі» або створивши нове значення командою «Створити». Внесення нового значення автоматично вмикає прапор навпроти змінюваного реквізиту.

За допомогою цієї ж обробки можна також й очистити значення обраних полів елементів списку. Для цього поле «Нове значення» обраного рядка залишається пустим, включається прапор реквізиту й натискається кнопка «Змінити реквізити» (рис. 3).

 

Рис. 3 – Видалення реквізитів обробкою «Зміна виділених елементів»

Варто зауважити, що у випадку внесення змін у вже проведені документи відбувається їх перепроведення!

Обробка «Групова зміна реквізитів»

Обробка «Групова зміна реквізитів» (розділ «НДІ і адміністрування», група «Адміністрування» - «Підтримка та обслуговування», група «Коригування даних»; для «BAS Роздрібна торгівля» і «BAS Бухгалтерія» в розділі «Адміністрування» - «Обслуговування») доступна лише користувачам з правами адміністратора (рис. 4). Вона дає можливість змінювати реквізити всіх довідників та документів.


Рис. 4 – Запуск обробки «Групова зміна реквізитів»

Розглянемо роботу механізму «Групова зміна реквізитів» на наступному прикладі – в деяких документах продажу необхідно встановити підрозділ (рис. 5).


Рис. 5 – Елементи списку, які потребують заповнення

Обираємо елементи для зміни в реквізиті «змінювати» в формі обробки (рис. 6).


Рис. 6 – Вибір елементів для зміни

За гіперпосилання «Всі елементи» переходимо у форму «Вибрані елементи», де встановлюються відбори. Для цього в табличній чистині  «Відбір» встановлюються відбори кнопкою «Додати умову відбору» (рис. 7). Якщо умови відбору встановлені – то зміни будуть відбуватися лише у вибраних елементах, в протилежному випадку – будуть змінені всі документи обраного виду або елементи довідника.


Рис. 7 – Вибрані елементи за умовами відбору

Як тільки додані умови відбору гіперпосилання змінює вигляд та показує, скільки саме елементів буде змінено. В табличній частині «Змінити реквізити» обробки відображаються доступні до редагування елементи, які можна змінювати так само як і у попередній розглянутій обробці (рис. 8).

 

Рис. 8 – Встановлення нових значень реквізитів

На даному етапі після натискання кнопки «Змінити реквізити» починається робота обробки, яка завершується повідомленням про успішне виконання дій. Далі можна переглянути результати виконаних обробкою змін (рис. 9.)


Рис. 9 – Результат роботи обробки «Групова зміна реквізитів»

Язык материала:  ua