Мета нашої компанії -  надання якісних послуг по навчанню та консультуванню клієнтів.

Як зробити архів бази даних і перенести його на інший комп'ютер?

Існують різні причини для перенесення бази даних з комп'ютера на комп'ютер – оновлення в компанії парку обладнання, бажання попрацювати на вихідних вдома та ін. Розглянемо процес перенесення бази на прикладі конфігурації «BAS Бухгалтерія, редакція 2.1».

Спочатку потрібно створити, вивантажити і зберегти архівну копію бази даних.

Найшвидший шлях вивантаження бази через режим Конфігуратор, меню: «Адміністрування» –> «Вивантажити інформаційну базу» –> вказати адресу зберігання. Доступ зображено на рис. 1 та рис. 2.


Рис 1. – Вивантаження інформаційної бази

Збереження бази – це регламентна процедура, яка необхідна для підстраховки або перенесення бази. Але існує недолік саме для перенесення конфігурації: при вивантаженні бази таким способом не зберігаються певні настройки (робочі параметри шрифтів, звітів і т. д.), які забезпечують звичний комфорт роботи.


Рис 2. –Вибір адреси зберігання бази та назви архіву

Спочатку потрібно створити, вивантажити і зберегти архівну копію бази даних.Конфігурацію бази з усіма налаштуваннями можна встановити таким чином: скопіювати безпосередньо каталог Вашої інформаційної бази та перенести його на інший комп’ютер. Місцезнаходження каталогу бази можна в меню «Довідка» –> «Про програму» –> пункт «Каталог». Доступ зображено на рис. 3 та рис. 4.


Рис 3. –Доступ до місцезнаходження бази


Рис 4. –Інформація про програму

Для відображення перенесеної інформаційної бази у вікні запуску програми необхідно виконати наступні дії: «Запуск програми» –> «Додати» –> «Додавання у список існуючої інформаційної бази» (рис. 5).


Рис 5. –Додавання у список існуючої інформаційної бази

Також, існує ще один спосіб, який дозволить зробити копію бази. Потрібно вибрати пункт меню «Конфігурація» –> «Зберегти конфігурацію в файл».

СВАЖЛИВО! Пункт меню «Конфігурація» –> «Зберегти конфігурацію в файл» використовується для вивантаження конфігурації без даних і його не можна використовувати для збереження/перенесення інформаційної бази Вашого підприємства.


Язык материала:  ua