Мета нашої компанії -  надання якісних послуг по навчанню та консультуванню клієнтів.

Як в BAS призначити ціни та відвантажити товари клієнту за різними цінами

В прикладних рішеннях BAS ERP, BAS Комплексне управління підприємством та BAS Управління торгівлею при оформленні документів гуртової та роздрібної торгівлі передбачена можливість автоматичного заповнення цін в документах продажу.

Джерелом інформації про ціни продажу в гуртовій торгівлі для конкретного клієнта є дані з типової або індивідуальної оферти, яка зазначається в документі продажу. В рамках оферти цінові умови для номенклатури можуть задаватися з різними пріоритетами дій та деталізацією.

Варто пам’ятати, що найбільший пріоритет має ціна номенклатури, яка вказується на закладці «Уточнення цін по товарах», а вид ціни номенклатури, вказаний на закладці «Умови продажів» - має найменший пріоритет (рис. 1).


Рис 1. – Пріоритет цін номенклатури

Якщо для клієнта різні групи товарів мають відвантажуватися за різними цінами, то в оферті з клієнтом необхідно встановити на закладці «Уточнення цін по ціновим категоріям» для кожної цінової групи товарів відповідний вид ціни продажі (рис. 2).


Рис 2. – Встановлення цін для цінових груп в індивідуальній оферті

Зауважимо, що для тих груп товарів, для яких окремий вид ціни не передбачений, в оферті на закладці «Умови продажів» вказується загальний вид ціни продажу цих товарів.

Наприклад, на рис. 3 наведена оферта зі встановленими цінами для різних груп товарів.


Рис 3. – Індивідуальна оферта з різними ціновими групами

За цією офертою при оформленні документів продажу будуть встановлюватися наступні ціни: для товарів з групи «Ексклюзив» - гуртова, для «Холодильників» - роздрібна, для окремої номенклатурної позиції Столик надліжковий (з характеристикою ДСП Ольха Профі) – фіксована ціна в 750 грн, а для всіх інших товарів – дрібногуртова ціна.

Язык материала:  ua