Мета нашої компанії -  надання якісних послуг по навчанню та консультуванню клієнтів.

Як в BAS обмежити можливість відвантаження товару клієнту при перевищенні суми кредиту

В продуктах лінійки BAS ERP, BAS Комплексне управління підприємством, BAS Управління торгівлею є можливість контролювати наявність заборгованості клієнта в момент проведення замовлень та накладних. Для цього необхідно в договорі встановити налаштування Забороняти відвантаження – При сумі заборгованості більше та вказати граничну суму кредиту. Оскільки такий контроль встановлюється в рамках договорів з клієнтом, то рекомендується використовувати саме цей механізм при оформлені оферт, які передбачають оплату після відвантаження.


Рис.1 – Оформлення договору з забороною відвантаження

В оферті клієнту задються етапи оплати (в даному прикладі – оплата повної суми через день після відвантаження товару).


Рис. 2 – Оформлення індивідуальної оферти

В замовленні клінта автоматично підтягується інформація щодо етапів оплати з оферти. А з договора автоматично встановлюється сума допустимого кредиту.


Рис.3 – Створення замовлення клієнта з контролем рівня припустимого кредиту

Наприклад в договорі встановлено розмір припустимого кредиту в 10000 грн. Оформлюємо замовлення клієнта на суму 14400 грн з ПДВ. При спробі провести документ система видає повідомлення про неможливість це зробити та вказує причину – «Перевищена допустима сума кредиту на 4400 грн»


Рис.4 – Заборона відвантаження при перевищенні граничної суми кредиту

При зменшенні суми замовлення нижче граничної – документи можна провести без зауважень.


Рис. 5 – Оформлення замовлення в рамках договору

При подальшому оформленні замовлень від цього ж клієнта значення залишку припустимого кредиту зменшується на суму попередніх несплачених замовлень, які можна переглянути натиснувши на гіперпосилання Залишок допустимого кредиту .


Рис. 6 – Контроль суми заборгованостей за договором

Язык материала:  ua