Мета нашої компанії -  надання якісних послуг по навчанню та консультуванню клієнтів.

Використання додаткових реквізитів в прикладних рішення BAS

Якщо Вам при роботі в прикладних рішеннях BAS не вистачає реквізитів в довідниках або в документа, пропонуємо включити в налаштуваннях використання Додаткових реквізитів.

Для включення можливості використання додаткових реквізитів необхідно виконати налаштування в розділі «НДІ і адміністрування – Настройка параметрів системи – Загальні настройки – Додаткові реквізити й відомості» (див. рис.1).


Рисунок 1 Включення опції використання додаткових реквізитів

Створення переліку значень та варіантів використання додаткових реквізитів виконується в довіднику Набори додаткових реквізитів й відомостей (для відкриття перейдіть за синім гіперпосиланням «Додаткові реквізити» в Загальних настройках).

На прикладі довідника «Номенклатура» пропонуємо додати реквізит «Країна виробник» для виду номенклатури «Миючі засоби» (див.рис.2).


Рисунок 2 Створення додаткового реквізиту

При створенні нового додаткового реквізиту на вкладці «Значення» необхідно створити перелік значень. На вкладці «Головне» існує можливість встановити прапор «Заповнювати обов’язково», що призводить до контролю заповнення в карточці номенклатури даного додаткового реквізиту.

Також на вкладці «Головне» існує можливість прописати додаткові умови за яких даний додатковий реквізит буде видно та доступно (Наприклад: даний реквізит буде видно за умовою, що використовуються упаковки (див.рис.3)).


Рисунок 3 Налаштування видимості додаткового реквізиту

Перевіримо, заповнення створеного додаткового реквізиту (див.рис 4).


Рисунок 4 Перевірка використання додаткового реквізиту

За усіма додатковими реквізитами, які використовуються існує можливість виводити інформацію у звітах та списках.

Дана стаття актуальна для прикладних рішень: BAS: Комплексне управління підприємством (BAS: КУП), BAS: ERP, BAS: Управління торгівлею (BAS: УТ).

Язык материала:  ua