Мета нашої компанії -  надання якісних послуг по навчанню та консультуванню клієнтів.

Що може система компонування даних?


СКД (система компонування даних) – універсальний інструмент створення звітності в програмах BAS (BAS ERP, BAS КУП, BAS УТ, BAS Бухгалтерія тощо). Що може СКД?

  • Створення або доробка звітів без програмування. Розробник задає джерело даних та формує інструкції: в якому вигляді ці дані надати користувачеві. А система все зробить сама на основі інструкцій.
  • Різні варіанти звіту на основі одного джерела. Фактично маючи один звіт - можна зробити з нього безліч інших. Наприклад, перетворити таблицю в діаграму або додати нові поля чи зробити умовне оформлення. Що важливо: варіанти можуть створювати як розробники, так і користувачі. Кожен новий варіант звіту можна зберігати та користуватись їм потім.
  • Різні налаштування користувача. Наприклад: відбори, групування, сортування тощо. Вони або викликаються по кнопці «Настройки» або розташовані на формі звіту як «швидкі налаштування». Використовувати їх простіше ніж змінювати варіант, але у варіанту більше можливостей по модифікації звіту. Різні комбінації користувацьких настройок також можна зберігати.
  • Поєднання в одному звіті кількох таблиць, розташованих одна під одною або діаграми з таблицею та створення вкладених звітів.
  • Налаштування динамічних списків: саме можливості СКД лежать в основі роботи динамічних списків – а це всі списки системи: журнали документів, списки в довідниках, записи в регістрах тощо. Знаючи СКД, розумієш як формувати, структурувати та налаштовувати ці списки.
СКД має ще багато «плюшок», бонусів і фантастичних інструментів, які дозволяють аналітику, програмісту або будь-якому фахівцю, знайомому з принципами роботи СКД, відчувати себе Чарівником у країні Аналізу, Контролю та Звітності. А навчитися використанню механізмів СКД в програмних продуктах BAS можна на курсі «Розробка звітів на СКД в системі BAS» в ЦСН «Проком».
Язык материала:  ua