Мета нашої компанії -  надання якісних послуг по навчанню та консультуванню клієнтів.

Питання-відповідь: BAS Бухгалтерія/BAS Бухгалтерія КОРП

Сьогодні ми розбираємо питання від наших слухачів по програмі BAS Бухгалтерія/BAS Бухгалтерія КОРП на тему ПДВ

Питання:

Чим відрізняються реквізити «Дата документа» та «Дата виписки» в документі «Реєстрація вхідного податкового документу»?

Відповідь:

В шапці документа "Реєстрація вхідного податкового документа" в реквізиті "від" вказується дата документа і вона відповідає даті нарахування податкового кредиту. На закладці "Реквізити документа" в реквізиті "Дата виписки", вказується дата першої події за якою виписана податкова накладна постачальником.

Питання:

Яку схему податкового обліку необхідно зазначати в договорах із зовнішньоекономічної діяльності?

Відповідь:

Згідно чинного українського законодавства, при оформленні зовнішньоекономічних операцій моментом визначення бази оподаткування податком на додану вартість (ПДВ) є момент "По відвантаженню".

Тому в договорах з валютою, відмінною від гривні, що проводиться за регламентованим обліком, повинна бути вказана схема оподаткування "ЗЕД (імпорт/експорт)".

Питання:

Чи потрібно оформлювати вхідну податкову накладну, якщо товар придбаний у неплатника ПДВ, і податкову накладну він не надає?

Відповідь:

Якщо організація є платником ПДВ, то будь-які придбання навіть у постачальників-неплатників ПДВ повинні відображатися в Декларації з ПДВ. Відповідно необхідно оформити документ «Реєстрація вхідного податкового документа». Оскільки реально постачальник не видає покупцю податкову накладну, то в документі слід вибрати вид операції «Інше (товарний чек і т. п.)», при цьому вид документа можна не вказувати.

Питання:

Чому немає можливості по кнопці «Створити на підставі» пункту ПН? У документі реалізація товарів чи послуг. 

Відповідь:

Перевірте налаштування форми списку документів Реалізація товарів чи послуг. За кнопкою Ще - Змінити форму. У віконці Настройки форми знайдіть Командна панель – Група команди – Створити на підставі. Повинен бути встановлений відповідний прапорець.

Пропонуємо всім, для кого актуальні питання коректної роботи, налаштування та грамотного відображення бізнес-процесів в програмних продуктах лінійки  BAS, записатися на курс навчання по необхідному вам прикладному рішенню https://csoprocom.com.ua/study/ або по програмуванню в системі BAS

Вам необхідна допомога з підбором курсу або взагалі потрібно визначитись: яке ПЗ використовувати для автоматизації обліку Вашого бізнесу? Завдяки консультації наших фахівців Ви зможете швидко та безкоштовно вирішити ці питання: (099) 30-099-50, (067) 30-067-50.

Не зволікай та залишай заявку на нашому сайті вже зараз!

Первинна консультація безкоштовна!


Язык материала:  ua