Мета нашої компанії -  надання якісних послуг по навчанню та консультуванню клієнтів.

Ієрархія, дерево та сортування: нові можливості роботи з довідниками

Редакція 2.1 конфігурації «BAS Бухгалтерія випущена у режимі керованої програми, для якої за умовчанням запускається інтерфейс «Таксі». Відмінності в інтерфейсах у порівнянні з редакцією 1.2 досить істотні. Розглянемо разом деякі загальні механізми роботи з довідниками в новому інтерфейсі. Сьогодні розбираємо механізми перегляду та сортування списків.

Для кожного ієрархічного довідника існують три режими перегляду: «Ієрархічний список» (показує ієрархічну структуру довідника верхнього рівня або вкладені елементи чи підгрупи обраної групи рис. 1.1), «Список» (показує групи та елементи без урахування ієрархії, рис. 1.2) та «Дерево» (показує повністю ієрархічну структуру довідника, одночасно групи та елементи всіх рівнів, рис. 1.3).


Рис 1.1 – Режим перегляду довідника: «Ієрархічний список»


Рис 1.2 – Режим перегляду довідника: «Список»


Рис 1.3 –Режим перегляду довідника: «Дерево»

Для вибору необхідного режиму у списку довідника можна скористатися або контекстним меню (права кнопка «миші») або підменю «Режим перегляду» з меню «Ще».

На відміну від звичайних форм редакції 1.2 в керованих формах редакції 2.0 можна робити сортування по будь-якій колонці списку – для цього досить просто натиснути на заголовок необхідної колонки, при цьому поруч з заголовком з’являється стрілочка: вниз – сортування за зростанням, а при подвійному натисканні вверх – сортування за спаданням. Якщо необхідно виконати «вкладенні» сортування, наприклад, за зростанням/спаданням за значеннями однієї колонки, і в рамках однакових значень за зростанням/ спаданням за значеннями іншої, можна скористатися «Настройкою списку» – закладка «Сортування». Визвати підменю «Настройка списку» можна з меню «Ще». Після чого з доступних полів обираємо і перетягуємо вправо поля сортування та для кожного з них налаштовуємо напрям сортування: зростання/ спадання. Спочатку діє сортування за першим (верхнім) полем, а в рамках його однакових значень – сортування за другим полем (рис. 1.4).


Рис 1.4 – Налаштування сортування списку елементів довідника «Номенклатура» за спаданням першого поля «Найменування»

Язык материала:  ua