Мета нашої компанії -  надання якісних послуг по навчанню та консультуванню клієнтів.

Додаткові одиниці вимірювання номенклатури в BAS Малий бізнес

В повсякденних операціях з номенклатурою ми стикаємося з необхідністю обліку номенклатури в декількох одиницях виміру. Яскравим прикладом може бути звичайний кабель. Постачальник нам продає в рулонах, але наше підприємство використовує для своїх потреб або перепродає вже в метрах.

Як це реалізувати в BAS Малий бізнес? – Нічого складного, ми підкажемо.

Задача. Постачальник поставляє нам рулон кабелю довжиною в 50 метрів. На нашому складі зберігаємо в метрах, продаємо в метрах, але можемо відвантажити одразу і рулоном.

Для налаштування нам необхідно:

1. Впевнитись, що така одиниця виміру вже є. Для цього перейдемо до Класифікатору одиниць виміру. Майте на увазі – вручну не створюємо, а підбираємо з класифікатору (рис.1)


Рис 1. – Класифікатор одиниць виміру

2. Підібрали? – просто чудово. Тепер можемо йти до нашої номенклатури. В картці номенклатури натискаємо на посилання «Од. виміру» (рис. 2)


Рис 2. – Картка номенклатури

3. Створюємо для цієї номенклатури нову одиниці виміру для обліку. (рис. 3)


Рис 3. – Створення нової одиниці виміру

ГОТОВО! Ну що ж, тепер подивимось як працює?

Створимо Прибуткову накладну. (рис.4)

Рис 4. – Прибуткова накладна

Як бачимо, тепер можемо купувати в іншій одиниці виміру. І по аналогії можемо і продавати. А так як в нас основна одиниця виміру метр – система автоматично конвертує залишки з рулону у метр. (рис.5)


Рис 5. – Залишки в метрах

Вивчай BAS Малий бізнес разом з ЦСН Проком: Оперативне управління компанію за допомогою прикладного рішення "BAS Малий бізнес"

Багато цікавого та корисного по роботі в BAS в нашому телеграм каналі: https://t.me/Procom_ProBAS


Язык материала:  ua