Цель нашей компании -   предоставление качественных услуг по   обучению и консультированию клиентов.

Резервування запасів у програмі «BAS Малий бізнес»

Для можливості використання резервування у програмі «BAS Малий бізнес» необхідно зробити попередні налаштування. Для цього треба перейти в меню: «Налаштування» – «Більше можливостей: налаштування програми» – «Склад» та встановити необхідний прапорець (рис.1) «Резервування запасів».


Рис 1. – Налаштування розділу «Резервування запасів»

Важливо розуміти: якщо на початку роботи встановлено прапорець «Резервування запасів», то це налаштування не можна відключити при подальшій роботі у програмі

Резервування запасів

Система складського резервування – це порядок формування доступу до товарів на складах. Резерв - це особливість складських надлишків на даний час.

Включення даного функціоналу дозволяє резервувати запаси на складах, враховувати матеріальні та інші прямі витрати у виробництві на замовлення покупців.

Резервувати можна безпосередньо у документі «Замовлення покупця» навпроти обраної номенклатури, переглянути вільні залишки на складах можна за допомогою кнопки «Показати залишки товару» (рис.2).

Якщо товари зарезервовані на замовлення, продати їх можна, лише вказавши це замовлення у документі реалізації.


Рис 2. – Резервування безпосередньо у документі «Замовлення покупця»

Також можливо резервувати необхідний товар в документі на підставі (рис 3.) «Резервування (зарезервувати)»


Рис 3. – «Резервування (зарезервувати)»

В результаті створиться новий документ «Резервування запасів», таблична частина якого на закладці «Запаси» буде автоматично заповнено товарами з документа «Замовлення покупця».

Зняття з резерву

Зняття з резерву товару, що був зарезервований під замовлення покупця, виконується через документ «Замовлення покупця» та створюється на підставі «Резервування (зняти резерв)» (рис.4).


Рис 4. – «Резервування (зняти резерв)»

У створеному документі обираємо товар на який потрібно зняти резервування. При знятті резервування товару в колонці «Початкове місце» вказується поточне місце резерву – склад або замовлення, а колонка «Нове місце» залишається порожнім (рис.5).


Рис 5. – Знаття резерву

Після того як документ «Резервування запасів» буде проведено, резерв з товару знімається. Товар стає доступний для резервування та відвантаження для інших документів.

Аналітика

За допомогою звіту «Залишки товарів на складах» (рис.6) ми маємо можливість побачити скільки у нас товару на складі загалом на «Основному складі».


Рис 6. –«Залишки товарів на складах»

Переконатися, що резерв на товар було скасовано, можна за допомогою звіту «Виконання замовлень» (рис.7).


Рис 7. – «Виконання замовлень»

Хочете навчитися працювати у програмі «BAS Малий бізнес», тоді звертайтеся до нашого Центру сертифікованого навчання «Проком» за посиланням: https://csoprocom.com.ua/study/kursi-bas-bukhgalteriya-i-upravlinnya-torgivleyu/upravlinnya-nevelikoyu-firmoyu-v-bas-maliy-biznes/

Якщо потрібна допомога в налаштуванні чи супровід програми «BAS Малий бізнес», то звертайтеся за посиланням: https://csoprocom.com.ua/bas/vprovadzhennya-tipovikh-program-bas/

Ще багато цікавого, новини та лайфхаки на нашому Телеграм каналі за посиланням: «ProBAS: просто та оперативно про роботу в BAS»

Язык материала:  ua