Мета нашої компанії -  надання якісних послуг по навчанню та консультуванню клієнтів.

Як в BAS автоматично заповнити ціни при передачі товарів між організаціями

Розглянемо яким чином можна налаштувати автоматичне заповнення та встановити відповідні ціни в документах «Передача товарів між організаціями» в продуктах лінійки BAS - BAS ERP, BAS Комплексне управління підприємством та BAS Управління торгівлею.

Наприклад, інформаційна система обслуговує холдинг, до якого входять зокрема такі юридичні особи як «Національна» та «Добро». Ці організації використовують схему «Інтеркампані», тобто можуть здійснювати продаж товарів, які належать іншій організації.

Нехай організація «Добро» придбала товар «Печиво бісквітне» на «Центральний склад» у кількості 1000 паків за ціною 100 грн. за пак. Пізніше організація «Національна» продає «Печиво бісквітне», яке належить організації «Добро», зі складу «Центральний склад». За результатами продажу товару кінцевому користувачу оформлюється передача товарів між організаціями. Ціна, за якою дана номенклатура буде передаватися між організаціями, також встановлена на рівні 100 грн.

Прикладне рішення дозволяє автоматичне заповнення цін при оформленні документів, які відображають міжфірмові операції.

Варто зауважити, що для використання декількох видів цін в конфігурації необхідно включити опцію «Кілька видів цін» в розділі «НДІ і адміністрування», група «Настройка розділів» – «CRM і маркетинг» - «Маркетинг».

Внесемо в довідник «Види цін» («CRM і маркетинг» - «Настройки та довідники») інформацію про вид ціни, який буде використовуватися при операціях передачі товарів між організаціями. При цьому обов’язково встановлюємо прапорець «При передачі між організаціями» для «Використовувати» (рис. 1).


Рис. 1 - Створення виду цін для між фірмової передачі товарів

Саме цей вид цін буде доступний для вибору при оформленні документів, що відображають між фірмові операції, у якості ціни передачі. Якщо існує тільки один вид ціни з цією ознакою – то вона буде підставлятися автоматично.

Якщо вказаний спосіб завдання ціни «Ручне призначення», то такі ціни повинні призначатися по мірі необхідності користувачем в момент актуалізації, тобто при введенні документі «Встановлення цін номенклатури».

Встановимо нові ціни та актуалізуємо поточні з використанням робочого місця «Ціни (прайс-лист)» («CRM і маркетинг» - «Ціна та знижки»).

Реєстрація нових цін відбувається за командою «Застосувати змінені ціни». Під час її виконання автоматично створюється документ «Встановлення цін номенклатури», в якому є заповнений список зареєстрованих в системі цін.

В робочому місці «Ціни (прайс-лист)» можна подивитися список усіх раніше зареєстрованих документів «Встановлення цін номенклатури» за допомогою команди «Історія зміни цін». З цього списку маємо змогу створити й новий документ «Встановлення цін номенклатури» (рис. 2), яким встановимо для номенклатури «Печиво бісквітне» ціну «міжфірмова» на рівні 100 грн.


Рис. 2 – Встановлення ціни для «Печиво бісквітне»

Оформити міжфірмову передачу товарів можна у робочому місці «Оформлення передач і повернень» (Фінансовий результат і контролінг», група «Фінансовий облік товарів» - «Передачі та повернення товарів між організаціями») (рис. 3).


Рис. 3 – Вибір виду ціни в документі «Передача товарів між організаціями»

Після цього на вкладці «Товари» при виборі номенклатури «Печиво бісквітне» колонка «Ціна» буде автоматично заповнена значенням, встановленим в документі «Встановлення цін номенклатури» (рис. 4).


Рис. 4 – Заповнення вкладки «Товари» документа «Передача товарів між організаціями»

Язык материала:  ua