Мета нашої компанії -  надання якісних послуг по навчанню та консультуванню клієнтів.

Використання серій номенклатури в прикладних рішення BAS

Для включення можливості використання серій товару необхідно виконати налаштування в розділі «НДІ і адміністрування – Настройка параметрів системи – Номенклатура» (див. рис.1).


Рисунок 1 Включення опції використання серії товарів

Доцільно використання серій товарів при необхідності деталізації обліку товарів в розрізі термінів придатності, сертифікатів, серійних номерів і т.п.

Можливе для кожного виду номенклатури (в т.ч. в розрізі різних складів) налаштування індивідуальної політики обліку серій або використання єдиного налаштування обліку серій для декількох видів номенклатури: в такому випадку необхідно виконати налаштування для одного виду номенклатури, а в інших видах номенклатури вказувати посилання на перший налаштований вид номенклатури (див.рис.2).


Рисунок 2 Настройка використання налаштувань для видів номенклатури

При налаштуванні обліку серій необхідно зазначити, що саме буде ідентифікувати серія (Екземпляр товару або Партію товарів) та створити політику обліку серій й налаштувати її використання в розрізі кожного складу окремо або одну для всіх складів. Наприклад молочні вироби деталізувати в розрізі термінів придатності з автоматичним списанням товарів зі строком придатності, а сувеніри в розрізі серійних номерів (див.рис.3).


Рисунок 3 Налаштування політики обліку серій

Важливо! Використання серійного обліку товарів при відображенні надлишків, нестач і псування можливе тільки на ордерних складах, на всіх інших складах серії використовуються, як для довідкового зазначення.

При відображенні передачі, переміщенні товару за яким використовуються серійний облік, на складі отримувачі повинна бути визначена аналогічна складу відправнику політика обліку серій (при недотриманні однакового налаштування політики обліку серій – спостерігається втрата інформації про серії).

Дана стаття актуальна для прикладних рішень: BAS: Комплексне управління підприємством (BAS: КУП), BAS: ERP, BAS: Управління торгівлею (BAS: УТ).

Язык материала:  ua