Мета нашої компанії -  надання якісних послуг по навчанню та консультуванню клієнтів.

Упаковки на ордерному складі в BAS ERP 2.1

Обережно із упаковками на ордерних складах при роботі в BAS ERP 2.1.

Цікаву ситуацію виявив клієнт. Вирішили промоделювати і тому розповімо на прикладі моделі.

Є замовлення на переміщення між ордерними складами на 2 позиції:

1) Газ у балонах, склад одержувач запитує 20 м3 (для номенклатури задана упаковка "балон (10 м3)".

2) Кисень, склад одержувач запитує 10 м3 (для цієї номенклатури упаковки створювати не будемо).

На підставі замовлення на переміщення створюємо Видатковий ордер на передачу ТІЛЬКИ "Газ у балонах". Програма розумна і у видатковому ордері підставляє в упаковках = списуємо 2 балони – (це дуже важливий момент) – в документі програма записала Кількість = 20 м3, кількість в упаковках 2 балони

Створюємо Прибутковий ордер – тут програма також підставляє балони. І тут (увага) комірник, з незрозумілих мені причин, вирішив, що він хоче оприбуткувати не балони, а м3 (програма дозволила йому це зробити). Усередині документа програма записала кількість = 20 м3, кількість в упаковках 20 м3.

Далі займаємося Киснем. Комірник складу-відправника не встиг внести до програми Видатковий ордер. Комірник складу-одержувача отримує Кисень, бачить в АРМе Приймання розпорядження на приймання Кисню, створює ордер і отримує ордер, в якому (!!!) газ у балонах.

Алгоритм створення Прибуткового ордера з АРМа Приймання показав, що там аналізується Кількість та Кількість в упаковках (за видатковим ордером) і віднімається Кількість та Кількість в упаковках за прибутковими ордерами - при цьому аналіз відповідності упаковок не виконується. У нашому прикладі: кисень не відвантажувався - тому до прибуткового ордеру не потрапляє, а по газу є різниця в кількості упаковок - він потрапляє.

Висновки:

1) Під час приймання програма контролює наявність відвантаження, тому слідкуємо за оперативністю оформлення складських документів.

2) Якщо упаковки реально використовуємо, то стежимо за тим, що в якій упаковці відвантажили, в тій треба оприбуткувати.

3) Упаковки не просто облікова сутність, це реальний фактичний облік

Язык материала:  ua