Цель нашей компании -   предоставление качественных услуг по   обучению и консультированию клиентов.

Юні програмісти відвідали Software & Computer Museum

02.04.2019

29 березня відбулася екскурсія для наших юних програмістів в Software & Computer Museum.

В музеї ми дізналися історію еволюції комп‘ютерів та програмного забезпечення починаючи від 1960-70 років. Серед експонатів даного періоду найбільш вразили арифмометр Фелікс (навіть вдалося протестувати його роботу), перфострічки, магнітні диски та восьмидюймова дискета. Також було дуже багато літератури, серед якої - історія створення першого комп'ютера, який був розміром з кімнату, на жаль це можна побачити лише на ілюстраціях. Під мікроскопом нам показали як виглядає один з найперших процесорів. Справив враження Apple ][ Plus — модель, що з'явилася в 1979 році. Має від 16 до 64 КБ оперативної пам'яті, восьмибітний процесор MOS Technology 6502, записаний на внутрішній ROM Apple Basic.

 Ми побачили один із найперших масових персональних комп'ютерів - Tandy RadioShack 80, модель 1979 року з процесором Zilog Z80, від 4 до 48 КБ оперативної пам'яті. Був продемонстрований портативний комп'ютер Osborne Vixen, який має розміри валізи і важить понад 8 кілограм. Клавіатура в нього у вигляді закриваючої кришки, а ззаду є ручка для перенесення. Він був випущений у 1985 році.

Серед сучасних експонатів найбільше емоцій викликав соціальний робот Jibo 2017 року, він може спілкуватися із користувачем, розуміє кілька десятків голосових команд — зокрема, може танцювати, робити фотографію, реагує на появу людини перед ним і, навіть, мурчить якщо його гладити.


Галерея