Цель нашей компании -   предоставление качественных услуг по   обучению и консультированию клиентов.

Автоматизація на виробничих підприємствах та ділова гра: директор ТОВ "Проком" провів зустріч зі студентами і викладачами

Автоматизація на виробничих підприємствах та ділова гра: директор ТОВ "Проком" провів зустріч зі студентами і викладачами
13.12.2020

9 грудня відбулася онлайн-зустріч викладачів і студентів кафедри економічної кібернетики Запорізького національного університету із директором ТОВ «ПРОКОМ» Сергієм Бутенко.

На початку зустрічі деканка економічного факультету, д.е.н., професорка Алла Череп привітала учасників зустрічі та відзначила, що економічний факультет ЗНУ продовжує плідну багаторічну співпрацю з ТОВ «ПРОКОМ» у питаннях навчання студентів на курсах з автоматизації бізнес-процесів, проходження студентами виробничої практики у компанії та подальшого працевлаштування. Компанія «ПРОКОМ» є постійним учасником засідань круглого столу «Інтеграція освіти, науки та бізнесу», які щорічно проводяться на економічному факультеті ЗНУ.

Під час свого виступу Сергій Миколайович розповів студентам про особливості впровадження автоматизації управлінського обліку на виробничих підприємствах. У сучасних умовах виникає потреба в інтеграції інформації, що використовується в різних системах підприємства, оскільки, наприклад, для ведення бухгалтерії, планування виробництва та звітності інвесторам можуть використовуватися різні інформаційні системи.

Також важливою для кожного підприємства є комунікація між продавцями та клієнтами, яку реалізовано через персональні кабінети, мобільні додатки, інтернет-майданчики (маркетплейси), колцентри та системи розсилки електронної пошти. Функціональність, яка раніше була доступна тільки великим корпораціям, тепер використовується всіма компаніями на базовому рівні. Сучасні системи об’єднують у єдину структуру всі функціональні блоки компанії, що мають релевантну для прогнозу інформацію: логістика, закупівлі, продажі, маркетинг. виробництво тощо. В умовах великих обсягів даних бізнес потребує постійно доступної інформації, яка оновлюється та обробляється майже миттєво.

ТОВ «ПРОКОМ» надає послуги фахівців-аналітиків, які можуть працювати з великими обсягами даних, виявляти тенденції та, що важливо, стратегічно мислити. Отже, завданням співпраці ІТ-компанії та закладу вищої освіти є виховання нового покоління творчих і самостійних фахівців у галузі автоматизації бізнес-процесів.

Для реалізації цього завдання вже більше 9 років ТОВ «ПРОКОМ» працює в таких напрямках: створення лабораторії ERP-систем, проведення конкурсів проєктів автоматизації, проведення практики на віртуальному підприємстві. Саме ці напрями є головними в уже тривалій співпраці компанії з кафедрою економічної кібернетики Запорізького національного університету при підготовці фахівців з економіки освітньої програми «Економічна кібернетика».

Дуже цікавими та корисними для студентів та викладачів були вимоги, які сформулював Сергій Миколайович до системи освіти:

а) наявність практичних навичок володіння інструментарієм основних систем автоматизації, що існують на ринку; здатність «включитися в роботу» з перших днів;
б) практичне усвідомлення проєктної технології впровадження змін; здатність переживати зміни та шукати рішення;
в) креативність, ініціатива, здатність працювати в команді та брати на себе особисту відповідальність за результат, оскільки людина – це інноваційний проєкт, замість людини-функції;
г) практичні навички аналізу великих обсягів бізнес-даних, які представлені у форматах наявних на ринку систем автоматизації.

Другу частину зустрічі присвятили підбиттю підсумків ділової гри «Конкурс проєктів автоматизації бізнес-процесів в економіці-2020», яку вже 9 рік поспіль проводять спільно ТОВ «ПРОКОМ» та кафедра економічної кібернетики ЗНУ (завідувачка кафедри – д.е.н., професорка, Наталія Максишко). Студенти 2-4 курсів, які беруть участь у цій діловій грі, мають можливість познайомитися з різними роботодавцями, котрі потребують впровадження та підтримки автоматизованих бізнес-процесів у своїй діяльності. Темою ділової гри, що була розпочата в лютому 2020 р., стало планування бізнес-процесів на підприємстві електронної торгівлі, забезпечення та підтримка запасів. Завдання конкурсу полягало в розробці алгоритму та здійснення планування обсягів замовлень на основі прогнозу попиту на продукцію за товарною номенклатурою, що існує в реальному інтернет-магазині. За висновками членів журі, студенти гідно впоралися із виконанням завдання.

У діловій грі взяли участь дві команди: DIKo (капітан команди –студентка 4 курсу ОП «Економічна кібернетика» Анастасія Трясорук) та Formula of Success (капітан команди – студентка 4 курсу ОП «Економічна кібернетика» Анна Міщенко). Під час онлайн-конференції капітани команд розповіли про отримані результати та особливості роботи з великими обсягами даних, відповіли на питання членів журі (стейкхолдер Бутенко С.М., професора, д.е.н., Максишко Н.К., професора, д.ф.-м.н., Козіна І.В., доцента, к.е.н., Макаренко О.І.). Кожен член команди отримав Сертифікат про участь у діловій грі, а також цінні подарунки від ТОВ «ПРОКОМ».

Організація такої співпраці та «живого» спілкування всіх зацікавлених в якісній підготовці фахівця з економічної кібернетики осіб сприятиме удосконаленню змісту, методів викладання, посиленню мотивації студентів та поглибленню уваги з боку сьогоднішніх та майбутніх роботодавців.

Наприкінці заходу також оголосили про наміри щодо проведення наступної ділової гри-конкурсу проєктів навесні 2021 р.

Джерело: https://cutt.ly/IhPKqoK